ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: PAPADOPOULOS TRAVELLING & TAXI SERVICES

Η προσφορά περιλαμβάνει

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Όσιος Δαβίδ Γέροντος Ιερά Μονή Αγάθωνος2ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 18 – 19 /11/2017

1η ήμερα: 18/11 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Αναχώρηση στις 06.30 το πρωί από το γραφείο μας, κάνοντας της απαραίτητες στάσης φτάνουμε στο πορθμείο της Γλύφας, επιβίβαση στο φεριμπότ για να μεταβούμε στον Αγίοκαμπο Ευβοίας, όπου μέσω Αιδηψού φτάνουμε στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, η Μονή ιδρύθηκε το 1540 και βρίσκετε στις πλαγιές του βουνού Καβαλάρης σε υψόμετρο 927 μέτρων. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος συνεχίζουμε για των Άγιο Ιωάννη των Ρώσο που μεταφέρθηκε στο Νέο Προκόπιο της Ευβοίας τον Οκτώβριο του 1924 από Έλληνες που ήλθαν από το Προκόπιο της Μικράς Ασίας. Ο Άγιος Ιωάννης Ρώσος είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα της πατρίδος μας, αναρίθμητα είναι τα θαύματα του Αγίου, πολλά άγνωστα, αλλά και αρκετά από αυτά γνωστά στο ευρύ κοινό. Μέτα το τέλος του προσκυνήματος μας στον Άγιο Ιωάννη των Ρώσο παίρνουμε των δρόμο για Χαλκίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή ξεκούραση.2η ήμερα: 19/11 ΧΑΛΚΙΔΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 από το ξενοδοχείο μας για το κάστρο Καράμπαμπα στην Χαλκίδα, το κάστρο που σώζεται σήμερα οικοδομήθηκε από τους Τούρκους το 1684 με σκοπό την προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς, μέσα στο κάστρο λειτουργεί εκθεσιακός χώρος όπου εκτίθεται συλλογή γλυπτών από την περιοχή της Χαλκίδας και την περιοχή του Κάστρου. Η συλλογή των αρχιτεκτονικών γλυπτών περιλαμβάνει ανάγλυφα από αρχιτεκτονικό διάκοσμο εκκλησιαστικών και κοσμικών κτηρίων, επιγραφές, θυρεούς και ταφικά ανάγλυφα εξαιρετικής τέχνης και ιστορικής σημασίας. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στο Κάστρο συνεχίζουμε για την Ιερή Μονή Αγάθωνος. Η προφορική παράδοση αναφέρει πώς το παλιό Μοναστήρι πού ασκήτευε ο όσιος Αγάθωνας έπαθε καθίζηση και η εικόνα της Παναγίας εξαφανίσθηκε, για να βρεθεί σε φωτόλουστη σπηλιά, εκεί έκτισε ο όσιος το μοναστήρι περί τον 14ο με 15ο αιώνα. Το Μοναστήρι βρίσκεται κοντά στην Υπάτη σε υψόμετρο 553 μ., στην πλαγιά του όρους "Οίτη", μέσα σε θαυμάσιο φυσικό τοπίο. Ξεχωρίζει το μεγαλόπρεπο καθολικό αθωνικού τύπου, σήμερα διασώζονται ελάχιστες τοιχογραφίες λόγω της καταστροφικής μανίας του Δράμαλη πού πυρπόλησε το καθολικό (1822). Διασώζονται στη Μονή πολλά πολύτιμα κειμήλια και τίμια λείψανα. Η προσφορά της Μονής στους χρόνους της επαναστάσεως του 1821 είναι πολύ μεγάλη. Για την επιτυχία του αγώνος διέθεσε και τούς ιδίους Μοναχούς της, οι όποιοι στρατεύτηκαν με τούς αγωνιστές του 1821. Μέτα το τέλος του προσκυνήματος μας στην Ιερή Μονή Αγάθωνος περνούμε των δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας κάνοντας της απαραίτητες στάσεις στον δρόμο.

ΤΙΜΗ: 85 ΕΥΡΩ/ ΑΤΟΜΟ

 

Περιλαμβάνονται :

 • Μεταφορά με LIMO V.I.P Τουριστικό Λεωφορείο

 • 1 Διαν/ση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Χαλκίδα

 • Πρωινό

 • Εισιτήρια πλοίου ( Γλύφα → Αγιόκαμπος )

 • Δωρεάν διανομή ροφημάτων κατά την διάρκεια του ταξιδιού (νερό, αναψ. κλπ)

 • Free WiFi στο λεωφορείο

 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

 • Αρχηγό - συνοδό του γραφείου

 • Φ.Π.Α

 • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 

 

PAPADOPOULOS TRAVELLING & TAXI SERVICES

Τηλέφωνα: 2382022808 ,6932560916
Πόλη: ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

To Τουριστικό Γραφείο PAPADOPOULOS  TRAVELLING & TAXI SERVICES σας παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες στην Ελλάδα την Ευρώπη και το Κόσμο.

 1. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 2. ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 3. ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
 4. ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ mini bus
 5. ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ 9 ΘΕΣΕΩΝ mini van
 6. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΙ
 7. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
 8. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
 9. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
 10. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Bachelor - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
 11. ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 12. ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 13. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 14. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 15. ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 16. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 17. ΤΑΞΙΔΙΑ Fly & Drive
 18. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
 19. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Παρακαλώ περιμένετε. Η αναζήτηση θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.